Bedrijfsprofiel

Historie

Na enkele jaren in loondienst bij diverse agrarische bedrijven te hebben gewerkt ontstond bij Wilbert de drang om voor zichzelf te beginnen, en samen met Mirella zijn ze in 1994 gestart in een gehuurde varkensstal in Tungelroy met het verbouwen van suikermais, prei en knolvenkel.

In 1997 zijn we verhuisd naar een gehuurde locatie in Haler waarna we in 2000 onze intrek hebben genomen in de nieuwe loods met inpandige woning aan de Castertweg te Tungelroy. Deze is in 2002 uitgebreid met een spoelhal voor de lelies (welke we tot dan spoelden bij derden). In 2009 hebben we de inpandige woning verruild voor een vrijstaand huis naast het bedrijf. En in 2012 is er een nieuwe opslagloods gebouwd, zodat we met het oog op 2014 in de oude loods voldoende ruimte hebben voor opslag en verwerking van de asperge. Het nieuwste project voor 2015 en verder wordt het realiseren van huisvesting voor onze arbeidsmigranten.


Waar wij voor staan

Iedereen is ergens goed in! Dat is de rode draad binnen ons bedrijf. Dat geldt voor de medewerkers van Mans Weert als wel voor de diverse relaties die ons bijstaan in de teelt, mechanisatie, arbeid etc.

We gaan niet direct voor de laagste prijs maar wel voor de juiste prijs/kwaliteit verhouding en dan telt service heel zwaar mee. Afspraak is afspraak.

Op een been kun je niet lang staan. Vanuit die gedachte hadden we al 2 poten onder het bedrijf, bloembollen en akkerbouw. Hier is sinds 2014 een derde poot aan toegevoegd, namelijk asperge. Deze ontwikkeling geeft het bedrijf een uitdaging en meer draagvlak voor de toekomst. Veranderende inzichten hebben ertoe geleid dat in 2019 gestopt is met de aspergeteelt.

Met een goed team van vaste als losse medewerkers zowel Nederlands als Pools, proberen we ieder teelt seizoen weer opnieuw het beste uit ons zelf te halen. Daarnaast proberen we overlast voor onze omgeving tot een minimum te beperken. Helemaal geen overlast lukt helaas niet altijd, aangezien wij met het weer werken , maar het weer niet met ons. Dit houdt in dat we ooit werkzaamheden moeten verrichten op incourante tijden en/of niet ideale omstandigheden.

Mans Weert B.V.  vindt natuur belangrijk voor de samenleving, de laatste tijd is kenbaar gemaakt dat bijen het moeilijk hebben in ons land. Daarop heeft Mans Weert B.V. op 5 april 2019 een bijenhotel met informatiebord laten plaatsen, de week erna is de omliggende grond bewerkt zodat over enkele weken hier een mooie bloemenweide voor de insecten ontstaat.


Het bedrijf in beeld

In de afgelopen jaren zijn er filmpjes gemaakt op ons bedrijf, één voor AB Werkt één voor de verkiezing Agrarisch ondernemer 2013 en één voor het project duurzamer teelt. De eerste twee zijn te kijken op deze pagina aan de rechterkant en de laatste via tabblad video’s (onderaan die pagina) op deze wijze krijgt u een nog betere indruk van ons bedrijf.

In juni 2016 heeft het bedrijf te maken gekregen met extreme regenval, waardoor op diverse velden waterschade is ontstaan. Staatssecretaris van Dam is persoonlijk komen beoordelen welke gevolgen dit heeft voor Mans Weert B.V.  (reportage NOS) en andere getroffen agrarische bedrijven in Limburg.

lelies rooien najaar 2016